Dra. Ester Torredelforth

 

       Il·lustradora, doctora en art i moda medieval, pintora i fotògrafa, Ester Torredelforth començar el seu aprenentatge amb el pintor català Pere Ripoll i Calderó a l'edat de 7 anys. A aquesta edat tan primerenca, va mostrar una forta tendència cap a l'art medieval i tot el que l'envolta.

 Va desenvolupar la seva carrera a la Universitat Rovira i Virgili, on va finalitzar els seus estudis de Doctorat en art medieval amb una tesi centrada en la moda medieval tardana titulada "L'INDUMENTÀRIA SENYORIAL FEMENINA CATALANA DEL SEGLE XV I EL SEU REFLEX EN L'ART".

 Entre els seus últims treballs com a il·lustradora s'expliquen Equilibri, una col·laboració amb l'aclamat poeta català Enric López Tuset, i Ciutats submergides, de la crítica i poeta espanyola Adriana G. García, que va ser publicada a Madrid per Polibea Editorial i Hyperion Edicions.

 Actualment, combina la seva activitat artística i la investigació medieval, reflectida en publicacions amb Luna Press Publishing a Edimburg, o la Universitat Complutense a Madrid.

El seu treball mostra una tendència forta a l'exploració de la natura, i la mitologia construint la idea panteista i onírica entorn de la imatge dels arbres: símbols de la

                                                                               complexitat del pensament i la saviesa.

El DIARI DE TARRAGONA ES FA RESSÒ DE LA NOMINACIÓ DEL LLIBRE ALS PREMIS BSFA 2020 A ANGLATERRA.

ENTREVISTA AL DIARI DE TARRAGONA

TORREDELFORTH AL DIARI DE TARRAGONA

El diari de Tarragona va fer una entrevista a Torredelforth que girà entorn de la vida artística, la pròpia obra i la dificultat de fer una vida obrint-se pas en el món artístic actual. Va ser el tema de portada i va ser elaborada per la periodista Kristine Valls, encarregada d'una sèrie d'articles sobre dones emprenedores del territori.


Per a consultes i investigacions històriques, catàleg de les obres, preus, encàrrecs o més informació:

torredelforth@gmail.com