Dra. Ester Torredelforth

 

       Il·lustradora, doctora en art i moda medieval, pintora i fotògrafa, Ester Torredelforth començar el seu aprenentatge amb l'aclamat pintor Pere Ripoll i Calderó a l'edat de 7 anys. A aquesta edat tan primerenca, va mostrar una forta tendència cap a l'art medieval i tot el que l'envolta.

 

Va desenvolupar la seva carrera a la Universitat Rovira i Virgili, on va finalitzar els seus estudis de Doctorat en art medieval amb una tesi centrada en la moda medieval tardana titulada "L'INDUMENTÀRIA SENYORIAL FEMENINA CATALANA DEL SEGLE XV I EL SEU REFLEX EN L'ART".

 

Entre els seus últims treballs com a il·lustradora s'expliquen Equilibri, una col·laboració amb l'aclamat poeta català Enric López Tuset, i Ciutats submergides, de la crítica i poeta espanyola Adriana G. García, que va ser publicada a Madrid per Polibea Editorial i Hyperion Edicions.

 

Actualment, combina la seva activitat artística amb l'ensenyament de l'art, la investigació medieval i la gestió de l'art a la Galeria d'Art de Anquin 's.

 

El seu treball mostra una forta tendència a l'exploració de la naturalesa mística, construint la idea panteista entorn de la imatge dels arbres: símbols de la complexitat del pensament i la saviesa.