Ester Torredelforth

 

        Il·lustradora, historiadora de l'art, pintora i fotògrafa Ester Torredelforth va començar el seu aprenentatge a càrrec de l'aclamat pintor reusenc Pere Calderó i Ripoll a l'edat de 7 anys, mostrant una forta tendència cap a l'art i tot allò que hi és relacionat.

         La seva atracció pel món de la il·lustració veuria la llum al concurs Jules Verne, on quedaria finalista a la primerenca edat de 15 anys, participant en l'exposició col·lectiva de cobertes a l'ajuntament de Lleida.

      A aquest li seguirien diversos premis en fotografia, juntament amb la participació en l'exposició col·lectiva a Barcelona del concurs internacional EFIM 2006. Entre les seves exposicions de pintura va destacar la duta a terme a la seu de la universitat de Tarragona Rovira i Virgili, promocionada per l’Aula d’Art, institució ja afermada per la qual han exposat artistes com Joseph Queralt o Jordi Abelló.

          El seu últim treball “Equilibrio”, en col·laboració amb en conegut poeta tarragoní Enric López Tuset, ha estat publicat a Madrid i Tarragona per Polibea Editorial sent presentat en l'Ateneu madrileny.

Actualment combina la seva activitat artística amb la docència de l'art participant en projectes literaris de propera edició.

          El seu treball mostra una forta tendència a l'exploració mística de la naturalesa, prenent com a centres d'imatge del seu univers panteista als arbres: símbols de la complexitat del pensament i la saviesa.